Неиздаван досега сборник на Джани Родари (1920-1980) излиза по повод 100 години от рождението на автора. „Приказки на пишеща машина“ е своеобразно продължение на „Приказки по телефона“ – един от най-обичаните сборници на италианския писател.

Луксозното издание на Издателство „Сиела“ с твърди корици е допълнено от илюстрациите на Дамян Дамянов. В „Приказки на пишеща машина“ има още необичайни герои, непредсказуеми ситуации и изненади.

Може ли един крокодил умник да ползва асансьора? А обикновен пощальон – да повдигне цял остров, за да спечели състезание по сила? Докато новороденият Карлино показва на родителите си как се чете и смята, една красива недоволна кукла предпочита да си играе с автомобилчета. А под прикритието на градинските листа, смелият градинар Фортунино прави всичко възможно, за да спаси любимите си цветя от новия им зъл собственик.

Днешният свят изглежда различно: вече няма пирати, които обикалят моретата в търсене на съкровища, никой не носи филцови шапки, а вестниците са предимно електронни. Но приятелството, любовта, добротата и големите сърца си остават непроменени – както и значението на въображението, което може да бъде използвано, за да се победи всяка неправда

error: