Платформата Netflix предостави някои от документалните си филми безплатно в Youtube с образователна цел. Сред тях е мащабният проект Нашата планета (Our Planet), който осем серии, разказващи за разничните природни зони – от джунглите до дълбините на океаните. Поредицата е озвучена от легендата Дейвид Атънбъро.

Тя е подготвена със съдействието на Световния фонд за дивите животни (WWF), а по нея са работили част от хората, които създадоха блестящите поредици на BBC, сред които Planet Earth, Frozen Planet and The Blue Planet.

Всички серии от Our Planet може да гледате тук

Сред другите документални филми, предоставени от Netflix, е Chasing Coral, който проследява пораженията върху кораловите рифове по света. Филмът, чийто режисьор е Джеф Орловски, дебютира на фестивала Сънданс през 2017 г. и бе отличен с награда за най-добър американски документален филм.

Knock Down the House пък разказва за новото поколение политици в Съединените щати, които спечелиха места в Конгреса. Един от акцентите е кампанията на конгресмена от Ню Йорк Александрия Окасио-Кортес, която спечели кампанията си на 29 години и с опитите си да промени нещо в американската политика се превърна в лицето на това поколение.

error: