Първият частен къмпинг в България се очаква да отвори врати през април 2020 г. Теренът на къмпинга е с площ 58 декара, а близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в изграждането му.

Той ще се намира край село Скобелево, само на 8 километра от Павел баня. Кампингът ще се казва „Алба“ и ще разполага с 50 места за настаняване на кемпери и каравани, 6 двустайни къщи със собствен санитарен възел и 6 стационарни каравани под наем. Местата за къмпинг са изцяло на трева и ще са с два размера – 8х12 м и 12х12 м.

Над 2000 плодни дръвчета вече са засадени в района на бъдещия комплекс, работи се за изграждането на малък басейн с топла вода. Планиран е и голям (25х12 м) басейн с мини ролба и аква пързалки. Отделно ще има и 7 остъклени беседки, всяка с диаметър 8 метра за ползване при студено и влажно време.

Планът предвижда в близост до паркинга да бъдат обособени две езера, които ще бъдат зарибени, за най-малките ще има детска площадка, а за поддръжката на кемперите и караваните ще се грижат механици.

error: