Авторите на любимата поредица на хиляди български деца „Приключенията на мотовете“ ще зарадват читателите си с нова книга. Дългоочакваното продължение „Вълшебникът се смее последен“ (изд. „Мармот“) от Радостина Николова и Андрей Михов разказва за последната, решаваща битка между мотовете и злите им братовчеди модовете, а илюстрациите отново са дело на Мелина-Елина Бондокова. Новата книга ще бъде част и от Панаира на книгата в НДК.

„Голяма заслуга за самата история имат многото деца, които даваха идеи през годините какво да се случва в продължението. Сигурна съм, че много от тях ще останат доволни от развоя на събитията вътре“, казва Радостина Николова.

Мотовете се появиха на книжния пазар през 2013 г. и бързо превзеха сърцата на читатели от всички възрасти. Малките пухкави същества живеят в гардеробите ни и са невидими за човешкото око, но винаги се грижат за нас – помагат ни да сме щастливи, да прекарваме повече време с близките си, грижат се за природата и животните.

През 2014 година Радостина Николова и грижовните ѝ герои грабнаха и първо място в категорията „Млади читатели“ в първото издание на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. След като през 2018 година книгите от поредицата „Приключенията на мотовете“ бяха издадени в Китай и от тях бяха продадени над 50 000 екземпляра, в началото на 2020 г. очакваме да се появят и първите играчки от поредицата.

Радостина Николова е автор на поредицата „Приключенията на мотовете“, самостоятелната „Моите красиви рога“, картинната книга „Кико без крила“ и романа „Шантавия до шия“. Радостина е трикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се връчва след гласуване на деца в цяла България. Завършила е английска филология и творческо писане в Софийския университет.

Андрей Михов е съосновател на издателство „Мармот“ и съавтор на поредицата „Приключенията на мотовете“. Обича книги, които развиват въображението и вдъхновяват за бели.

error: