Кризата с коронавируса не пречи на някои от артистите да създават нова музика. Тя понякога е тематична със случващото се по света.

Scorpions пуснаха нова песен с името Sign of hope (Знак на надежда). От групата споделиха, че работят по нов албум. „Поради драматичната пандемия COVID-19, искаме да ви дадем малко „Знак на надежда“, който идва директно от сърцата ни“, написаха те в социалните мрежи.

Преди около седмица Rolling Stones пусна нов сингъл за първи път от 2012 г. Living in a Ghost Town (Да живееш в призрачен град) е записан от музикантите в условия на самоизолация.

Работата по песента е започнала преди пандемията, но групата се е върнала на нея и я е завършила след въвеждането на социалната изолация. Песента „резонира във времето, в което живеем днес“, казва вокалистът Мик Джагър.

Текстът е променен и адаптиран към днешната ситуация, а клипът към нея са кадри, заснети по безлюдните улици на големи градове по света.

Алиша Кийс също пусна още един сингъл от новия си албум ALICIA, който трябваше да излезе на 15 май, но пускането му на пазара бе отложено поради кризата. Песента се казва Good Job и бе посветена на хората, които са на първа линия в битката с вируса.

error: