В най-новата си песен „Still As Far“ певицата Рут Колева поставя темата за зависимостта от социалните мрежи и за ползването на мобилни телефони по време на шофиране.

Колко често си позволяваме да си пишем с други хора, докато шофираме? Сближава ли ни или ни раздалечава комуникацията през социални мрежи и мобилни приложения?

„Не си даваме сметка колко опасно е използването на мобилни телефони по време на шофиране. Почти всеки ден, когато спра на светофар има една любопитна ситуация, при която има леко забавяне на потеглянето на човек, който се е втренчил в телефона си и забравя да погледне, че вече свети зелено. Крайно време е да започнем да говорим за масовото използване на телефоните при шофиране като явление”, каза Рут Колева пред Нова ТВ.

„В България шофьорите са много агресивни, а пътищата ни не да достатъчно добри. Винаги бързаме. Признавам си, че се страхувам от подобно произшествие на пътя“, добавя певицата.

Сингълът „Still As Far“ („Все така далеч“) е част от саундтрака на българския късометражен филм „SEEN“, който изследва какво се случва с общуването ни в свят на постоянна текстова комуникация. „Still As Far“ е нова версия на тазгодишния хит на певицата „Хиляди“. Музиката и аранжиментът са на Боян Христов, а английският текст е написан специално за филма „SEEN“ и е дело на Тодор Ковачев, вокалист и композитор на електронната рок група Innerglow. Последната засега прожекция на „SEEN“ в София ще се състои на 26 октомври от 21:00 в кино G8.

На Рут Колева предстои да изнесе концерти в Китай и Съединените щати, като част от градовете, в които ще пее, са Пекин, Шанхай и Чикаго.

[fusion_youtube id=“https://www.youtube.com/watch?v=9HlSFMjZT4U“ alignment=““ width=“1280″ height=“720″ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ css_id=““ /]

error: