Популярни и по-малко известни заглавия ще се продават на символичната цена от 5 лв. на книжния базар на открито „Всичко е 5“, с който НДК ще отбележи 5-ата година от създаването на Литературен клуб „Перото“ и Националния център за книгата. Събитието ще се проведе на 10 и 11 октомври, събота и неделя, на Платформа А6 зад НДК от 10 до 19 ч.

Някои от най-популярните български издателства, дългогодишни партньори на Националния център за книгата, ще се включат в инициативата. Сред заглавията ще има образци от всички жанрове – класическа и съвременна българска литература, световната класика, художествена проза и поезия, драматургия, публицистика, научна, детска литература.

Книжният базар „Всичко е 5“ е част от серията инициативи, свързани с 5-годишнината на „Перото“ и НЦК. Преди месец литературният екип на НДК стартира проекта „Литературни понеделници“, който дава възможност на публиката за вълнуващи неформални разговори с най-обичаните съвременни писатели и хора на словото в България.

На 5 октомври в поредния „Литературен понеделник“ ще гостува литературният критик, изкуствовед и писател, директор на Програма „Христо Ботев“ на БНР Митко Новков, а на 12 октомври предстои среща със Здравка Евтимова, която преди броени дни получи Националната награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос към българската литература.

error: