Със специален концерт под заглавие „Вихрено и страстно“ на 1 октомври ще бъде открит сезонът на Музикалния театър и с много позитивизъм ще се изрази благодарност към вярната публика. В него ще бъдат заложени най-жизнеутвърждаващите жанрове – оперетата и мюзикълът.

В новата програма са предвидени и интересни премиери. След принудително отлагане ще бъде представен спектакълът „Принцесата на цирка“ на Калман. Нейната премиера е предвидена за 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври 2020-а.

„Принцесата на цирка“ ще завладее публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти. В реализирането на спектакъла участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър.

На 31-ви октомври от 19:00 часа е юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели”. С него доайенът на Музикалния театър ще чества 65 –годишния си юбилей, отложен заради извънредната епидемична обстановка в страната. През ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия в афиша на театъра – мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”.

От програмата разбира се не може да отсъстват традиционните и чакани с нетърпение приказките за деца и коледния бал.

error: