Четвъртото издание на фестивала „Хилс ъф рок“, който вече традиционно събира рокфеновете край Гребния канал в Пловдив, става все по-голямо. След като през януари станаха ясни някои от хедлайнерите на фестивала – „Слипнот“ и „Амон Амарт“, организаторите продължават да подсилват афиша с нови имена.

Към трите фестивални дни, които това лято ще са 24, 25 и 26 юли, се присъединиха още 11 банди. Безспорно най-разпознаваеми сред тях са поляците „Бехемот“ и американците „Тестамент“. Първата група е формирана през 1991 г. в Гданск и впечатлява с мистичната тематика в текстовете си и ярките концертни изпълнения. Последният им засега албум I Loved You at Your Darkest (2018) е ласкаво приет от музикалната критика и публиката, и получи номинация за Най-добър албум на наградите Kerrang! през 2019-а.

„Тестамент“ са една от най-влиятелните банди в траш метъла, с над 30-годишна история на световната музикална сцена и хиляди концерти зад гърба си. На 3 април предстои да излезе новият тринадесети студиен албум на групата – Titans of Creation, репертоар от който американците ще забият и в Пловдив. „Тестамент“ пристигат в състав Чък Били (вокал), Ерик Питърсън и Алекс Сколник (китари), Стив Диджордж (бас) и Джийн Хоглан (ударни).

Към афиша на фестивала се добавят още британската метълкор банда Bury Tomorrow, французите Rise of the Northstar – интересно съчетание от хеви метъл, хип-хоп и хардкор пънк елементи, руснаците с женски вокал Fallcie, както и българските групи D2, 40 Days Later, „Джин моник“, „Керана и космонавтите“, „Силует“ и I.V.R. Project.

С това общият списък на групите в програмата на „Хилс ъф рок“ 2020 дотук набъбна до близо 40 (23 участници бяха обявени в края на януари). Организаторите обещават още имена в афиша, а цената на тридневния билет вече е 140 лева. Цената на еднодневен билет е 100 лв. и тя ще остане непроменена до края на фестивала.

error: