По-малко от две седмици след обявяването на извънредно положение и падането на всички концерти на живо, уеб платформа и фирма за озвучителна техника се обединиха със стрийминг партньор и стартираха уникална инициатива, с която родни банди ще ни свирят на живо, докато ги гледаме от дивана. И то безплатно!

Инициативата е на портала URBO заедно с „Жокер Медия Ренталс“ и streamer.bg. Концертите ще се излъчват на фейсбук страниците им, както и на страницата на всяка банда, която участва. Първи гости на виртуалната сцена бяха рок бандата D2. Следващите планирани онлайн концерти са на група „Остава“ на 27 март от 21 часа, рапърът VenZy с банда на живо на 28 март от 20 часа.

На 25 март пък любителите на театъра ще могат да гледат постановката „Атихрист“ от Емилиян Станев с Елена Петрова и Любомир Ковачев на Нов театър НДК. Тя ще се осъществи със съдействието на телевизия ММ и ще може да се гледа на сайта на медията.

За всеки, който иска да подкрепи родните музиканти във време, в което нямат концерти и турнета, и приходите им са под въпрос, има възможност за закупуване на „виртуални билети“ от три ценови категории, които са своеобразно дарение към артистите. Тук може да закупите билети за предстоящата театрална постановка.

Всички онлайн излъчвания от тази инициатива ще са безплатни като част от инициативата #ЖивотВкъщи и #АзОставамВкъщи на URBO и Joker Media Rental.

error: