Няколко музикални произведения, чиито сюжети се въртят около водни пространства, ще бъдат изпълнени на понтона на Панчаревското езеро близо до Гребната база в рамките на фестивала “Музи на водата”. Той се организира от Софийската опера и балет и кметство Панчарево и ще трае от 26 юни до края на юли, съобщи шефът на операта акад. Пламен Карталов.

Върху понтона, който е 500 квадрата, ще бъде представена “Рейнско злато”, чието действие се развива край и във Рейн. Следва мюзикълът “Мама миа”, чието действие се развива на морски бряг, и балетите “Лебедово езеро”, “Кармина Бурана” и “Зорба гъркът”.

Фестивалът се прави за първи път, като заменя станалия традиционен “Опера на върховете” на Белоградчишките скали, чието провеждане тази година се оказва прекалено трудно и скъпо.

Трибуните на Панчаревското езеро са с места за 900 човека, но ще се продават само по около 400 билета, за да се спазят разпоредбите на здравното министерство. Кметство Панчарево е договорило да има шатъли от последната спирка на метрото.

Маестро Карталов за новата лятна сцена на Софийска опера и балет!

Открийте лятната ни сцена „Музи на водата“ на езерото Панчарево! (от 26 юни до 02 август)Проектът се реализира под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата „Опера в парка“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и е с подкрепата на ХЕЛИ ЕР АД и домакинството на район Панчарево.Билетите се в продажба на касата на Софийската опера (ул. Врабча 1) и от 10 юни онлайн на www.operasofia.bg, както и на касите на EasyPay и EpayGoОчакваме Ви!

Публикувахте от Sofia National Opera and Ballet в Вторник, 9 юни 2020 г.

Традиционният летен фестивал “Опера в парка” тази година ще е само за детски представления и ще ползва малката сцена на закрито в парка на Военната академия. След “Музи на водата” се подготвят няколко мащабни оперни представления на открито, този път в полите на Витоша. Те ще бъдат на фона на декорите на Римския форум на територията на Киноцентъра в Бояна.

error: