За поредна година Национален дворец на културата и Театър Азарян партнират на Софийски театрален салон. През март публиката ще се наслади на осем спектакъла, част от Салона, които са в съревнование за наградите „Икар”.

Стартът на Салона в театралното пространство на НДК ще бъде даден на 5 март със спектакъла „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“ /Държавен куклен театър Стара Загора/. Режисьорската версия е на Веселка Кунчева, а спектакълът е отличен с три номинации „ИКАР“.

Следващ в програмата е „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд /Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров“ Благоевград/ на 7 март, който също получи три номинации. „Косвени щети“, по книгата на Светлана Алексиевич „Войната не е с лице на жена“, е носител на „ИКАР“ в категория „Дебют“ и ще бъде представен на 8 март.

Поетичният спектакъл по текстове на български автори „За светлото, което бе“ /Драматично-куклен театър Враца/ ще можете да гледате на 10 март. Режисьорът Маргарита Младенова е номиниран в категория „Режисура“. Определен като „Културно събитие на 2019 година“ и носител на специална нагада „ИКАР“ за Снежина Петрова, спектакълът „Медея“ е на 13 март.

„Момчетата на Коко“ е спектакълът, с който ще бъде отбелязан рожденият ден на проф. Крикор Азарян – 15 март. Момчетата на Коко Азарян са отбор от великолепни актриси, които са приготвили високоволтов коктейл от театър, спомени, музика и пеене на живо.

Номонираният в пет катеогрии за награди „Икар“ спектакъл „Слава“ /Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“/ е в програмата за 20 март. Фондация Театър Корсар ще покаже на сцената на Театър Азарян спектакъла си „Хартиени истории“ на 22 март.

Като част от паралелната програма на Софийски театрален салон, НДК ще бъде домакин на две събития. От 16 до 19 март актьорът Майкъл Уолф ще проведе уъркшоп за овладяване на нови техники за скоростно учене на текст за театър – „Дворец на паметта“. Майкъл Уолф е актьор, певец, пианист, композитор, фокусник и много други неща.

От 22 март до 26 март в Театър Азарян ще се състои специализирано сценографско ателие с Мариета Голомехова – „Докосни сцената“, в което участниците ще имат възможност да надникнат в света на Мариета и да разберат повече за тънкостите в нейната работа, както и сами да изработят някои специфични сценографски и реквизитни детайли.

error: