Пет летни концерта на Софийската филхармония ще има тази година под мотото „Споделете музиката в двореца „Врана“, съобщават от филхармонията.

На 7 юли от 20.00 ч. ще звучат откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе в изпълнение на солистите Вера Гиргинова – сопран, Петя Петрова – мецосопран, Георги Султанов – тенор, Ивайло Джуров – бас.

Специална селекция от творби на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола и др. ще прозвучат в изпълнение на струнен квартет „Филхармоника“ на 8 юли от 20 ч.

9 юли е за почитателите на „Фортисимо Фамилия“. Те ще се запознаят с най-мистериозния музикален инструмент – човешкият глас. Като в истинска приказка през приключението преминават принцеса, войници, джуджета и овчарче, котки и дори хора-птици. Историите ще разказват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Дирижира Славил Димитров. Концертът е от 18 ч.

Два часа преди това, от 16 ч., най-малките фенове могат да участват в ателието „Как се ражда песента“. Там ще научат повече за нотите и за различните стилове на пеене.

Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин ще представи Концерт за цигулка и оркестър N 2 от Прокофиев в последната вечер на 10 юли от 20 ч. Веднага след това ще звучи и Италианска симфония от Менделсон. Дирижира Максим Ешкенази.

error: