Най-новият филм на Стефан Командарев „В кръг“ ще направи своята телевизионна премиера месеци, след като беше по кината в края на 2019 г. Той ще бъде излъчен навръх Великден, 19 април, от 21,30 ч. по Нова телевизия.

Това е втората част от трилогията на режисьора, започнала през 2017 г. с „Посоки“. Първият филм проследяваше ежедневието на таксиметрови шофьори, а вторият ни разказва за една ноемврийска вечер в София през погледа на полицаите.

Пред камерата на оператора Веселин Христов ще видим социалното неравенство в съвременна България на три двойки нощни патрули. В рамките на вечерта, която бележи точно 30 години от падането на Берлинската стена и края на социалистическия строй, униформените се налага да избират: човещината или правилата.

В ролите са Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти – Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

„В кръг“ има 9 награди от различни фестивали в Европа, сред които и две отличия от кинофорума в Сараево, където взе приза „Cineuropa“ за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура, а журито отличи играта на Ирини Жамбонас.

error: