Церемонията за връчването на наградите “Грами” на Академията за звукозапис на САЩ, насрочени за 31 януари, е отложена с 6 седмици и ще се състои на 14 март. Причината е увеличаване на случаите на заразени с коронавируса в района на Лос Анджелис.

Церемонията по връчването на наградите „Грами“ се представя ежегодно и се смята за основната награда в музикалния свят, признаваща постижения в различни музикални жанрове, както сред изпълнителите, така и сред продуцентите.

Бионсе е с най-много номинации, като тя ще се състезава в девет категории. Певицата е сред претендентите за най-престижните отличия за Албум на годината и Песен на годината. Бионсе изпревари по брой номинации британската изпълнителка Дуа Липа, американката Тейлър Суифт, рапъра Роди Рич, които получиха по шест всеки.

Новата дата на спектакъла съвпада с друга церемония – тази за носителите на наградите на Гилдията на актьорите в киното и телевизията. Връчването на Златните глобуси е преместено от началото на януари за 28 февруари, а на оскарите – от края на февруари за април.

error: