Новият филм на японския режисьор и аниматор Хаяо Миядзаки „Момчето и чаплата“ ще открие 48-ото издание на Торонто Филм Фест на 7 септември. За първи път в историята на събитието то ще бъде открито от японския или анимационен фил.

Миядзаки е сценарист и режисьор на филма, който е негов първи от 10 години. Дългоочакваният филм излезе миналия месец в Япония под заглавието „Как живееш?“. Продукцията събра 13,2 милиона долаар в първия си уикенд по кината.

„Момчето и чаплата“, който разказва за младеж на име Махито, чиято майка е убита по време на бомбардировките на Токио през Втората световна война, беше пуснат без трейлър или маркетингови промоции в Япония. Според Хаяо Миядзаки така при гледането на филма ще се създаде усещане за откритие.

Миядзаки е съоснователят на студио „Гибли“, както и създател на продукции като „Духовно вълнение“ и „Моят съсед Тоторо“.

Торонто Филм Фест ще се проведе от 7 додо 17 септември. На фестивала дебют ще направят още новият филм на Тайка Уаитити „Next Goal Wins“ с Майкъл Фасбендър и комедията на Александър Пейн „The Holdovers“.

error: