На 22 януари ще бъде първата за тази година премиера в Народния театър. Монодрамата „Плач на ангел“ от Стефан Цанев е с участието на Христо Мутафчиев в ролята на Райчо. Режисьор е Стоян Радев. „Плач на ангел“ ще „зарази“ зрителите с тревожните размисли за свободата и нейната висока цена.

Райчо излиза от затвора и попада насред развързаните бесове на хаоса, които криворазбраната и злоупотребена свобода, а и мнозина от нас са оставили да шетат, рушат и безчинстват наоколо, по земите ни и в душите ни. Какво вижда и какво усеща бившият затворник, как преживява пораженията и опустошението, които смаляват смисъла на живота и смисъла на свободата, лишена от отговорности, от човечност и милост.

На 14 март e премиерата на музикалния спектакъл „Компанията“ с режисьор Михаил Петров. През април е премиерата на „Пиано в тревата“. „Нова земя“, чиято премиера бе отложена заради пандемията на два пъти през 2020 г., има нова планирана дата, която ще бъде в началото на май.

За септември е планирана реализацията на „Балконът на Вазов“ с режисьор Диана Добрева. През юни трябва да започне и първият етап от репетициите на световноизвестния драматург и режисьор Боб Уилсън, който ще постави „Бурята“ от Уилям Шекспир.

През есента са предвидени премиери и на още две камерни пиеси.

error: