В периода на извънредното положение всички културни мероприятия бяха отменени, но част от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките предлагат все повече безплатни дистанционни форми за посещение и гледане на различни изложби, представления или други електронни ресурси.

Ето къде може да гледате театрални постановки:

ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна

В условията на световна пандемия актьорите от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ решиха да пренесат „ТЕАТЪРЪТ ЧЕТЕ“ в домовете си. Всеки ден в 19:00 часа във фейсбук събитието и във фейсбук страницата на театъра се качва нов клип от проекта.

https://www.facebook.com/events/216136136254374/

 

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ също предава онлайн спектакли. Програмата до края на месеца:

26 март “Кралят умира“ по Йожен Йонеско, 2019

27 март “Хамлет или три момчета и едно момиче“, 2011

28 март – 24 часа Нон Стоп Театрален Маратон, предаване Ателие на ТВ Алма Алтер, 2011

29 март – 24 часа Социален Експеримент „Без граници“, 2017

30 март “Албена“ по Йордан Йовков, 2018

31 март “Орфей или върни се в своя ад, човече“, 2012 Английска версия

 

Театър „Любомир Кабакчиев“

Казанлъшки театър „Любомир Кабакчиев“ представя няколко златни заглавия от своя репертоар. Театрите, които можем да гледаме онлайн включват поредицата представления за деца и възрастни. Всички тях ще ги намерим на фейсбук страницата на театъра – Театър Любомир Кабакчиев.

 

ТР „СФУМАТО“

Театрална работилница „Сфумато“ качва по едно представление седмично от своята театрална история в канала си в YouTube. Каналът на ТР „Сфумато“ в YouTube може да гледате ТУК.

Държавният куклен театър във Варна

В помощ на бедстващите родители Държавният куклен театър във Варна подема инициатива за излъчването на постановки за деца на Facebook страницата си всяка събота и неделя.

error: