Във време на социална изолация всеки търси начини за запълване на времето. Филми, книги и часове пред компютъра са основните методи. Google Arts & Culture предлага някои изключителни възможности за разглеждане на места по света, музеи и галерии.

Наскоро платформата добави разходки из пет национални парка в САЩ и древна пещера във Франция. Сред тях са ледени масиви в Аляска, вулкани на Хавай, каньон в Юта и коралов риф във Флорида. Към интерактивната обиколка има и експертен коментар на английски. Тук може да избере едно от приключенията.

Едно от последните предложения е виртуално посещение на националния парк Пещерите Карлсбад в Ню Мексико. Паркът има особено история, тъй като е населен от хората от древни времена. Той предлага на посетителите два исторически района – Cavern и Rattlesnake Springs. Гостите също така могат да научат повече за богатата история на района в неговия музей.

Друга новост е обиколка на „най-старата галерия в света“. В пещерата Шове във Франция са намерени най-старите пещерни рисунки. Те датират от около 36 000 години. Тук може да разгледате пещерата.

error: