Руши Видинлиев получи награда за най-добра мъжка роля от 66-тия Международен кинофестивал в Таормина (Италия) за ролята си в „18% сиво“ на Виктор Чучков-син, съобщиха от екипа на продукцията.

Българската лента бе част от състезателната програма за независими европейски филми Indiеuropеа. На закриващата церемония, състояла се в античен театър, бе обявено, че Видинлиев печели „за една деликатно интимна интерпретация, която придружава публиката да открие едно пътешествие на израстване и изкупление“.

„Тази награда за мен е една прекрасна изненада и съм много благодарен. В този филм играя един мъж, който се е изгубил, който няма повече любов и който се влюбва в живота наново. Това е една тема, която в тези времена е все по актуална и съм много доволен, че филмът ви е докоснал“, сподели в специално видео за фестивала артистът.

За цялостно творчество бяха наградени италианският кинооператор и трикратен носител на „Оскар“ Виторио Стораро („Апокалипсис сега“, „Последния император“) и актьорите Уилям Дефо и Николай Костер-Валдау, които получиха наградите си лично.

error: