Инициативата „Семейни обиколки в София“ е не просто едно „шляене“ из столичните улици, а образователна обиколка на столицата, в която научвате много интересни истории за нашия древен, но и „млад“ град, предава БНР.

Разходките са съобразени така, че да бъдат еднакво полезни и интересни както на децата, така и на родителите им. Организират се регулярно и всеки желаещ може да се присъедини към тях за да научи нови факти от историята на столицата ни.

Един от организаторите на разходките е преподавателят от Френската езикова гимназия и екскурзовод Диана Фиданова. По думите ѝ има разходки за чуждестранни туристи, на различни чужди езици, но на български и точно за такъв сегмент от столичното общество не са правени. Идеята ѝ хрумва при посещения на други столици в Европа. Към идеята се присъединява възпитаник на ФЕГ, където се учи и екскурзоводство. Първият им опит е на 3 март. След огромния интерес, организират още две обиколки.

Всяка от тях е по около 2 часа, за да не стане досадно за децата. Началнато точка е храм-паметник „Александър Невски“, включва повечето туристически забележителности и завършва до Музея на София.

error: