За четвърта поредна година в столицата ще се съберат най-изявените майстори в жанра на спонтанния театър по време на Международен импро фестивал в София. Той започва днес и ще продължи до 29 септември. Във фестивалната програма ще се включат и професионални групи от 12 държави. Форумът тази година е посветен на тъмната и светлата страна на комедията, предлагайки на публиката различни шоу формати.

Камерната сцена на „Сълза и смях“ ще посрещне трите най-популярни импро трупи в Европа, които ще водят и 25 уъркшопа върху специфични методи и стилове. Групи от САЩ, Великобритания, Испания, Португалия, Франция и Израел ще включат във фестивалната програма. Те ще забавляват публиката с различни импро формати.

В първите два дни ще бъдат показани спонтанни шоу програми на най-добрите български импро трупи, в останалите четири дни – международните гости ще представят програмата си на английски.

Във всеки от шестте фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми. Импровизаторите ще създават сцени и цели сюжетни линии само по думи, зададени от публиката – без сценарий, без декори и без костюми.

error: