След 3-месечно прекъсване Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон. Началото ще е програма от рапсодии за оркестър от българските класици Панчо Владигеров, Веселин Стоянов, рядко изпълняваните Унгарска №14 на Лист и Румънска №1 на Енеску, Рапсодия на френския композитор Клод Дебюси, в която солист ще бъде един от най-добрите млади български кларинетисти Кристиян Калоянов.

Следващите ни два концерта обещават две силни премиери. На 26 февруари за първи път в България ще прозвучи театралната музика на Дмитрий Шостакович към легендарните спектакли „Москва-Черьомушки“ и „Хамлет“. В допълнение към това Симфония концертанте за виолончело и оркестър от Сергей Прокофиев ще изпълни блестящият солист Александър Сомов.

На 12 март – българска премиера на грандиозната оратория от Бетовен „Христос на Маслиновата планина“. Зад диригентския пулт ще застане един от най-авторитетните ни диригенти маестро Георги Димитров.

За есента ще останат програмата с Деляна Лазарова и Марио Хосен, както и гостуванията на Константин Емелянов и Златомир Фунг.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на Софийската филхармония в залата и онлайн в мрежата на Ивентим.

error: