Тазгодишното издание на международния филмов фестивал „София Филм Фест“ се отлага във връзка с мерките, предприети от властите срещу разпространението на коронавируса COVID-19 в страната.

24-тият „София Филм Фест“ трябваше да се проведе през месец март 2020 г. Организаторите обаче се съобразяват със забраната за провеждане на културни и масови мероприятия в страната. Двете събития се отлагат „за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществяват“, съобщават организаторите.

„Разчитаме на разбирането и подкрепата на всички събитията да се случат в мащаба, в който са подготвени. Уверяваме ви, че ви чака изключителен фестивал. Ще е „когато му дойде времето“. Но то нали е „наше“! Ще дойде! И вие, приятели на киното, навреме ще научите за това“, казва шефът на София филм фест Стефан Китанов.

„За да поддържаме висок дух и приемаме нещата такива, каквито са, но в същото време и да полагаме грижата да бъдем отговорни и цивилизовани жители на София, България, Европа и планетата Земя, ви поздравяваме с усмивка с песента „Always Look on the Bright Side of Life“ от филма на великия приятел на нашия фестивал и България Тери Джоунс – „Животът на Брайън според Монти Пайтън“.

error: