След повече от 10 години отсъствие от екрана, София Лоран се завръща в киното. Голямата италианска актриса играе в екранизация по романа на Ромен Гари „Животът пред теб“. Режисьор на филма е нейният син Едоардо Понти, а правата за разпространение купи стрийминг гигантът „Нетфликс“. За последен път видяхме легендата на екран през 2009 г. във филма „Девет“.

В „Животът пред теб“ Лорен играе възрастната мадам Роза, оцеляла от Холокоста. Тя се грижи за изоставени деца в приют, в който попада и 12-годишният дребен крадец Момо от Сенегал. Двамата започват да се закрилят взаимно.

Очаква се филмът да бъде пуснат в стрийминг платформата до края на годината, но все още не е известна точна премиерна дата. Вероятно от „Нетфликс“ се надяват той да бъде включен в програмата на някой от големите фестивали.

София Лорен е носителка на „Оскар“ за главна женска роля в „Чочарка“ (1960) и на такъв за цялостен принос към киното. Петкратен лауреат на „Златен глобус“ и награди от Кан, Венеция, Берлин, Москва. Снимала е с най-големите режисьори в историята на киното – от Чарли Чаплин и Джордж Кюкор до Виторио де Сика и Лукино Висконти. Филмографията й наброява близо 100 ленти.

error: