Литературни маршрути „София“ са един различен прочит на нашата столица, който ще ни покаже града през погледа на писатели, изкусни разказвачи и хора, изкушени от книгите и всичко, свързано с тях.

От май до октомври в София ще се проведат близо 20 разходки със свободен достъп на български и английски език. Те ще включват още персоналните разкази на писатели и специално създадени разходки за деца. Сред водещите на Литературните разходки с писател ще бъдат Миглена Николчина, Георги Господинов, Ангел Игов, Мария Касимова-Моасе и Иван Димитров.

Част от програмата ще бъдат Литературните разходки, водени от писатели. Те ще започнат на 24 май, заедно с литературната теоретичка и поетеса Миглена Николчина, чийто личен тур ще бъде концентриран в софийския квартал Лозенец и ул. Елин Пелин. Там в близост са живели Дора Габе, Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Валери Петров, Богомил Райнов.

Разходките ще се провеждат веднъж месечно и техният формат ще бъде фокусиран предимно върху срещите със съвременни български автори – с техните разкази от първо лице, с любимите им места, литературни явления или градски легенди.

Повече информация и програмата на „Литературни разходки“.

error: