Най-мащабният проект в историята на „Метрополитън опера“ ще се осъществи на 25 април с концерт на живо на повече от 40 звезди на операта, които ще пеят от домовете си в 14 държави. Сред поканените изпълнители са прочути и обичани имена, сред които е и примата ни Соня Йончева. Тя ще се включи от дома си в Женева, Швейцария.

Изпълнение на голямата българска оперна певица са част от бисерите, които предлагат най-големите музикални театри по света. Преди няколко дни Парижката филхармония представи нейн концерт от преди 3 години в Париж, в който тя изпълнява произведения на Хендел, Рамо и Пърсел. Концертът може да гледате тук.

Тази вечер пък от Ню Йорк „Метрополитън“ ще пусне нейното превъплъщение в „Тоска“ на Джакомо Пучини от януари 2018 г. Операта ще може да бъде гледана на сайта на „Метрополитън“, като ще бъде на разположение и 23 часа от началото на излъчването.

Галата на 25 април ще започне в 20 часа българско време. Сред другите големи имена, които ще участват, са Анна Нетребко, която ще се включи от Виена заедно със съпруга си Юсиф Ейвазов, Йонас Кауфман и Елина Гаранча, която ще пее от Рига, Латвия. Ще видим изпълнения и на Диана Дамрау, Роберто Аланя и Александра Курзак, Илдар Абдразаков, Пьотър Бечала и Рене Флеминг.

От 16 март насам прочутата „Метрополитън опера“ всяка вечер осигурява безплатен достъп в продължение на 23 часа до някое от заглавията, играни на нейна сцена през последните години. До този момент бяха показани творби на Верди, Пучини, Вагнер, Росини, Доницети, Мусоргски, Дворжак, Пуленк и други автори.

error: