Софийската опера и балет посвещава на медици и полицаи онлайн концерта си на Велики четвъртък от 16 часа – на сайта www.operasofia.bg youtube и фейсбук профила.

„За техните грижи и денонощно внимание – макар че са подложени на риск в борбата със заразата от COVID-19, медиците продължават да работят най-отговорно, а бдителните полицаи осигуряват реда в страната. Този поздрав е и нашата надежда и вяра, че скоро публиката ни ще се завърне в своя храм, жадна за любимото си оперно и балетно изкуство. Бог с нас!“, написаха от ръководството на операта.

В програмата са включени арии на Риголето и на Жорж от „Травиата“ в изпълнение на Владимир Стоянов, Кирил Манолов с „Бал с маски“, ария на Одабела в изпълнение на Радостина Николаева, сцена от „Зигрфид“ с участието на Мартин Илиев и Красимир Динев, ария на Турандот на Габриела Георгиева, Атанас Младенов като Евгений Онегин, Мариана Цветкова като Валкюра. Танцуват Марта Петкова и Никола Хаджитанев – в „Лебедово езеро“, Цецо Иванов и Катерина Петрова – в „Лешникотрошачката“.

Николай Петров, Димитър Станчев, Даниел Дамянов са сред другите звезди на Операта. Ще прозвучат „Годишните времена“ на Вивалди в изпълнение на Венера Христова, Вихра Маджарова, Кристина Джузепе със солист Людмил Ненчев на цигулката. На финала – Радостина Николаева, Даниел Острецов и хорът на Операта във великата „Наздравица“ от „Травиата“ на Верди.

error: