Стивън Спилбърг се е отказал да режисира петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс.

Според някои информации от „Дисни“ вече преговарят с Джеймс Манголд да наследи Спилбърг на режисьорския пост. Манголд е познат с работата си над продукции като „Пълно ускорение“, „Луди години“, „Кейт и Леополд“, „Да преминеш границата“, „Върколакът“ и „Логан“. Манголд засне и лентата „Форд срещу Ферари“ (Ford v Ferrari) с Крисчън Бейл и Мат Деймън. Спилбърг възнамерява да направи само продуцирането на „Индиана Джоунс 5“.

„Венити феър“ съобщава, че Стивън Спилбърг лично е взел решението да се оттегли. Той беше режисьор и четирите досегашни филма от поредица, започвайки от „Индиана Джоунс: В търсене на изгубения кивот“ (1981). След това продълженията „Индиана Джоунс и Храмът на съдбата“ (1984), „Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход“ (1989) и „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“ (2008). Продуцент на филмите беше Джордж Лукас.

Излизането на филма по екраните беше планирано за юли 2019 г. По-късно този период е изместен към юли 2020 г., след което е отложен за още една година. „Индиана Джоунс 5“ трябва да излезе на екран на 9 юли 2021 г.

Харисън Форд каза в интервю за CBS по-рано през февруари, че ще започне снимките след няколко месеца. След няколко дни обаче актьорът обясни, че трудно може да спази посочените от него срокове заради проблеми със сценария и различни други неща.

error: