Точно в 14:00 ч. на 5 май стартира шестото глобално и третото българско издание на Wings for Life World Run. Стотици хора се присъединиха към двете организирани бягания в София и Сливен, както и на различни локации в цялата страна и заедно със съмишленици от целия свят дадоха своя принос за каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

Спортен хъс и силна мотивация съпътстваха участниците и в двата български града преди, по време и след края на събитието. За хората в Сливен денят беше още по- специален, тъй като те за първи път регистрираха участие в глобалната карта на Wings for Life World Run.

Към организираното в Борисовата градина бягане се присъединиха и част от лицата, които застанаха зад каузата през 2019. Сред тях бяха Радо Янков, Никола Абаджиев-Коки, Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Евгения Кусева, Влади Гюров и Георги Киряков, който пристигна специално от Тополовград, за да се включи в инициативата, за поредна година с много хъс и силен ентусиазъм, стартираха заедно с всички останали участници и дадоха своята подкрепа за каузата. Към отбора на Георги Киряков се присъединиха и много деца, част от които също изминаха разстоянието от Тополовград до София, за да бягат за тези, които не могат.

Като част от подготовката за голямото си предизвикателство – 1000 км през България, Северна Македония и Албания, Краси Георгиев също се включи в бягането в Борисовата градина и измина 5 км, с които даде своя принос към каузата на Wings for Life.

error: