Две от най-познатите български имена – музикантът Иван Шопов и емблематичният стрийт арт художник Насимо, обединяват творчески сили за една уникална колаборация по случай новите си самостоятелни проекти. Това са албумът „Kanatitsa – Remixed“ на Иван Шопов и фолклорна формация „Авигея“ и изложбата „LIfe is a Study“ по случай новата книга „25 Years of Nasimo: Sketchbook“ на художника.

Иван Шопов, познат още като Cooh или Balkansky и Станислав Трифонов – Насимо, са добри приятели, които са работили заедно през годините и продължават да го правят и до днес. Въпреки, че творят в две различни сфери на изкуството, те продължават да намират пресечна точка между музиката и изобразителното изкуство, обединявайки двете направления по оригинален нов начин.

Насимо стана автор на визията за обложката на „Kanatitsa – Remixed“ на Иван Шопов и „Авигея“, чиято официална промоция ще се случи на 18 май в столичния „Music Jam Club“, а Иван ще се заеме с озвучаването на официалното откриване на изложбата на Насимо „LIfe is a Study“ на 15-ти май в галерия „2.0“ в София, съпътствана от представяне на книгата „25 Years on Nasimo: Sketchbook“.

Познат като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните съвременни български художници по света. Известен е с това, че платната му често са с размерите на цели сгради. Книгата-албум ще включва работни етюди и маслени платна, събирани от художника през годините, като части от нея ще проследяват процеса по създаването на някои от неговите най-емблематични творби, от скици до завършени монументални стенописи.

Снимки: nasimo.org

error: