От 01 до 05 ноември 2019 г. в София ще се проведе 15-то юбилейно издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. най-големият български форум за студентски късометражни филми вече петнадесет години помага на млади кино творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.

Програмата на петте фестивални дни ще представи повече от 20 часа качествено студентско кино от цял свят. Ще даде възможност за обмяна на опит и идеи с два майсторски класа и много дискусии. Авторитетно международно жури ще разпредели награди в 11 категории на стойност 4400 щатски долара.

Тази година селекцията на „Ранно пиле“ включва 89 игрални, документални и анимационни филми на студенти от 35 страни. На фестивала ще присъстват повече от 30 чуждестранни студенти от Германия, Унгария, Мексико, Турция, Ливан, Сърбия и Швейцария.

В рамките на фестивала актрисата, сценарист и режисьор Ванина Кондова ще представи изключително успешния уеб сериал Lost and Found, NY. В последния ден на фестивала операторът и асистент в НАТФИЗ Красимир Стоичков ще проведе майсторски клас на тема „Движение на камерата“.

Фестивалната програма ще тече в два кино салона: кино зала НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и Културен център G8. Входът е свободен.

error: