Светът но шоубизнеса се обедини в грандиозно шоу, изпълнено с музика и послания. В него се включиха множество звезди от сферата на музиката и киното. То бе предавено едновременно по три национални телевизии в САЩ (NBC, ABC и CBS), много други по света и във всички социални платформи.

Събитието бе организирано от организацията Global Citizen и Световната здравна организация (WHO). Целта му бе да отдаде признание и почит към здравните работници, които се борят с пандемията от коронавирус по целия свят. До неделя сутринта бяха събрани дарение в размер на 127,9 милиона долара .

Лейди Гага организира музикалната програма, която бе повече от впечатляваща. В нея се включиха от Ролинг Стоунс, Пол Макартни, Елтън Джон, Стиви Уондър до Дженифър Лопес, Тейлър Суифт и Били Айлиш. Концертът дори стана повод за нови колаборации. В неговия край Селин Дион, Лейди Гага, китайският пианист Ланг Ланг, Андреа Бочели и Джон Леджънд изпълниха заедно „The Prayer“.

В подкрепа на инициативата се включиха и много други известни лица, като Мишел Обама, Бийонсе, Алиша Кийс, Опра Уинфри, Матю Макгонъхи и Дейвид и Виктория Бекъм.

Цялото събитие може да гледате тук:

 

error: