От 2 до 13 юни ще се проведе 13-ото издание на платформата „Световен театър в София“. На него ще бъде представен спектакълът „Щедростта на Тавита“ на Ян Фабър и неговата компания „Трублейн“. Той ще бъде поставен на 6 юни от 19.30 часа в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Световен театър в София ще започне на 2 юни от 19:00 ч в Младежкия театър с изцяло мъжкия актьорски състав на „Макбет“ по Шекспир на режисьора Алесандро Сера и неговата компания от Сардиния „Театроперсона“. Ще видим и прожекцията на отличения със „Златна маска“ „Онегин“ в Дом на киното на 8 юни от 19:00 ч.

В програмата са включени и два необикновенни спектакъла на сцената на Театър „Азарян“ в НДК: „Хуманоптер“ от Франция, съчетаващ жонглиране и танц (11 юни, 19:00 ч) и „Глухарче“ от Гърция на хореографите Ханес Ланголф и Ермира Торо, работили с легендарната танцова компания DV8 Physical Theatre. Големият финал ще бъде поставен на 13 юни от 19:00 ч в Младежкия театър с гостуването на Национален театър – Скопие със зрелищната и модерна постановка върху класическата „Чайка“ от А. Чехов.

error: