Начинът, по който хората избират да пътуват, се промени драстично през последните десет години, пише сп. Forbes.

Все повече се говори за така нареченото „зелено пътуване“, което има за цел да намали въглеродния отпечатък при летене или други услуги. Много хора започнаха да предпочитат на този вид пътуване.

Във фокуса  ще бъде устойчивото развитие. С настройването на хотели и авиокомпании на екологична вълна, зелените пътувания стават все по-популярни. Туристическият сектор е посочен като един от основните виновници за замърсяването на околната среда.

Високият стандарт в индустрията ще следва тенденциите за нулев отпадък и неутрализиране на въглеродните емисии. За осъществяването на това, заслуга ще имат развитието на технологиите в сектора и използването на слънчева енергия.

Много от почиващите избират нови по-малко популярни дестинации с цел да избегнат тълпите и високите цени. Данните също подкрепят тази тенденция. Според сайта за резервации Booking 54% от пътуващите в световен мащаб биха искали да се намали свръхтуризма, а 51% биха предпочели да посетят нетолкова известна дестинация като алтернатива на пренаселените популярни места.

error: