Три уникални концерта с Оркестъра на Класик ФМ радио се открояват в програмата на Европейски музикален фестивал 2019 в София, който ще се проведе от 21 март до 23 юни тази година. Трите програми ще представят разнообразни стилове музика, а като солисти на оркестъра ще гостуват наши и чуждестранни изпълнители с впечатляваща кариера.

Европейският музикален фестивал 2019 включва общо 13 събития с над 500 участници, като за поредна година форумът е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата на Република България.

На 23 април световноизвестните музиканти Пламена Мангова (пиано), Антон Бараховски (цигулка) и Кирил Злотников (виолончело) ще се съберат за първи път на една сцена във фестивала и ще си партнират с Оркестъра на Класик ФМ радио за изпълнението на мащабния и ефектен Троен концерт оп. 56 от Лудвиг ван Бетовен. Забележителната творба е рядко изпълняван шедьовър, който поставя високи изисквания към целия музикантски състав.

Друг интересен акцент от фестивала с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио е програмата Tango & Campanella на 31 май. Този концертен проект събира двама от най-харесваните български музиканти: цигуларката Мила Георгиева и диригента Максим Ешкенази. На 12 април, като част от фестивала, детският хор „Пим-Пам“ ще отбележи своя 40-годишен юбилей.

Билетите за трите концерта с Оркестъра на Класик ФМ радио на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

error: