Триумфално премина поредното турне на прочутия български женски хор „Мистерията на българските гласове“ за представяне на най-новия албум на състава „БууЧииМиш“ в пет европейски държави. Навсякъде певиците ни бяха посрещани и изпращани с бурни овации от препълнени зали и с възторжени отзиви на публиката и на музикалната критика.

Първа „спирка“ от първото за 2019 г. бе нормандският френски курорт Кутанс по време на 38-то издание на джаз фестивала Jazz Sous Les Pommiers. В Барселона към хора се присъедини Лиса Джерард. В рамките на 19-то издание на влиятелния испански музикален фестивал „Primavera Sound“ заедно те представиха песни от най-новия си съвместен проект в „Primavera Auditorium“.

След това „Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард пяха в Порто, Лисабон и Брага. Поредното турне извън граница на хора обиколи пет държави – Франция, Испания, Португалия, Великобритания и Полша.

Още през 1988 г. „Мистерия на българските гласове“ започва околосветско турне. Певиците изнасят над 900 концерта в едни от най-престижните зали на Европа, Азия, Америка и Африка. Албумите им няколко пъти са номинирани за наградата „Грами“. Получават я през 1990 г. за „Le Mystère des voix bulgares. Volume Two“.

error: