Новият филм на Уди Алън ще има премиера на „Киномания“. Всяка година режисьорът радва почитателите си с по едно ново заглавие, а организаторите на фестивала го включват в програмата си. „Фестивалът на Рифкин“ ще бъде показан в зала 1 на НДК на 21 и на 25 ноември.

Лентата беше избрана да открие международния филмов фестивал в Сан Себастиан, където са направени и снимките на продукцията. Красивият испански град и околностите му са показани в целия си блясък, подобно на Ню Йорк, Лондон, Париж, Венеция, Рим и Барселона, на които режисьорът отдава почит в предишни свои произведения.

В центъра на сюжета е семейна двойка американци, която се озовава на кинофестивала в Сан Себастиан, където е завладяна от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите. Докато съпругата се увлича по млад френски режисьор, съпругът й се влюбва в красива местна лекарка.

Филмът е изпъстрен с цитати и намигвания към персонажи от кинокласики на легендарни режисьори като Орсън Уелс, Жан-Люк Годар, Бергман, Фелини, Трюфо и Луис Бунюел. В ролите са Уолъс Шоун, Джина Гършон, Елена Аная, Луи Гарел, Кристоф Валц и Сержи Лопес.

error: