От 4 април до 5 май 2019 г. в залите на Българския културен институт във Варшава (www.bikpolska.pl) се открива представителна изложба на Арт Галерия Le Papillon – гр.Варна. Изложбата, с която гостува галерия Le Papillon в Полша е под заглавието „Из Колекциите“ и е традиционна за галерията сборна кураторска изложба графика голям и малък формат, екслибрис и рисунка, която има вече 12 издания в поредни години.

Експозицията е по покана на домакините и ще представи специална селекция от нови и по-стари графики и рисунки, изпълнени в различни графични техники на едни от най-добрите български графици, награждавани в международни престижни конкурси, с трайни следи и ярко присъствие в артистичната карта на България.

Изложбата е със специалното участие на 4 бронзови пластики на известния български скулптор Христо Христов – носител на награда „Златно перо“ за цялостен принос за развитието на българската култура.

Експозицията се открива официално на 4 април 2019 и може да бъде видяна до 5 май 2019 г. в залите на Българския културен институт във Варшава, след което ще гостува на още няколко галерии в Полша.

error: