Четвърт век, след като светът видя как лъвчето Симба бе повдигнато на скалата, нова по-реалистична визуално, но отново анимационна версия на „Цар Лъв“ излезе по кината.

Вдъхновението за един от най-успешните филми на Disney e природният парк Hell’s Gate (Портите на Ада) в Кения. Малкият резерват е в основата на пейзажите, нарисувани за класическата анимация. Той си остава прекрасно място за разглеждане, където може да срещнете зебри и жирафи, но там едва ли ще видите лъв.

Hell’s Gate е разположен в Голямата рифтова долина на Африка, която го прави геологично чудо. Това е причината там някои впечатляващи скални образования и гледки към саваната. През 1991 г. няколко аниматори на Disney посещават мястото за проучвания и вдъхновения. Резултатът е един от най-печелившите филми на компанията.

Новата версия представя историята на още едно поколение и е впечатляваща по нов начин. Благодарение на някои революционни технологии, използвани за заснемането, резултатът е визуално изящество. Участието на Бионсе като глас на един от главните герои и в създаването на музиката за филма допринася за успеха на продукцията. Певицата работи с Елтън Джон по саундтрака, в който са включени част от неговите песни от първия филм, които се превръщат в едни от най-обичаните музикални произведения.

error: