Dктрисата Весела Бабинова разказа как прекарва времето си в периода на изолация. „Хубавото е, че се наспивам. Не ставам, когато телефонът ме събуди, а когато се събудя. Това наистина много ми липсваше“, сподели тя в разговор пред платформата NO BLINK.

„Чета, гледам филми, разхождам се до магазина. Опитвам се да си измислям такива занимания, за които преди съм си казвала, че нямам време. Гледам да извличам позитивните неща, което сигурно също ще е до време“, допълни тя.

Бабинова говори и за някои от филмите, които са я развълнували. За български пълнометражен филм тя избра „Слава“ (2016). Продукцията разказва за Цанко Петров, които намира голяма сума пари, която предава на полицията, а властите се възползват от ситуацията. Филмът е на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който миналата година отново бе засипан с награди за третия си общ проект „Бащата“.

„Когато го гледах, остави в мен много силен отпечатък. Гледах го на премиерата на Киномания. Спомям си, че плаках тогава. Много ми беше мъчно. За съжаление, подобни филми нямат такова разпространение,каквото на мен би ми се искало“, коментира Весела.

Тя избра и два късометражни филма – Seen и Капия, които може да гледате тук.

Първият засяга общуването в модерния свят на технологиите. „Всички си чатят, изразяват емоции с емотиконки. Това общуване, което вече го няма на живо. Когато пак гледах филма, направо се изнервих, споделя Бабинова. – Истинското общуване започва да става трудно. Може би сега ще усетят, че това им липсва. Мисля, че аз правя усилие да общувам с близките си. Грижа се за приятелствата си. Смятам, че това е много важно.“

В платформата NO BLINK може да гледате над 100 български филми.

error: