Авиопревозвачът Wizz Air обяви, че спира полетите си до Милано, Тревизо и Бергамо заради блокирането на северноиталианския регион в опит за овладяване на огнището на коронавирус. Полетите от София и Варна до Милано и Бергамо ще бъдат напълно спрени до 3 април.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции – включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

Правителството на Италия постави под блокада заради коронавируса 16 милиона души в драматично усилие да спре заразата, която буквално експлодира в страната за 2 седмици. В неделя потвърдените случаи на заразени се увеличиха с над 2000 до 7375 души, а починалите скочиха с още 133 до 366. Затворени са спортни зали, басейни, музеи, ски курорти, нощни клубове, кина, отменени са сватби, а погребенията ще се извършват само в най-тесен кръг.

 

error: