За трета поредна година грандиозна открита театрална сцена ще се пред Народния театър в София. Единадесет дни вълнуващ и незабравим театър под звездите ще има „Театър под театъра“, което ще се състои от 1 до 11 юли.

Началото на 1 юли ще даде съвместният концерт на Народния театър и Софийската филхармония – „Любов под звездите“. 2 юли е денят, в който по традиция гостува друг столичен театър – тази година това е Малък градски театър „Зад канала“ с представлението „Ромул Велики“ от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева.

На 3 и 4 юли за първи път на голяма сцена под открито небе зрителите ще видят един от най-хитовите спектакли на Народния театър – „Лисичета“. Представлението, което отново носи подписа на режисьора Бина Харалампиева, е с участието на Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

„Един безумен ден“ от Бомарше с режисьор Михаил Петров ще бъде представен на 5 и 6 юли, а на 8 и 9 юли публиката ще може види за първи път на открито мегазвездите на българския театър Стефан Данаилов и Аня Пенчева в спектакъла „Актрисата“.

7, 10 и 11 юли са запазени за уникален спектакъл-изненада, чието име ще бъде обявено на по-късен етап.

Продажбата на билети започва на 14 май – цените са от 20 до 40 лева. Всички представления са с начален час 21, 30. Сцената, която ще бъде издигната в пространството пред Народния театър ще има 951 зрителски места.

error: