Повечето посетители на швейцарския град Шафхаузен се насочват към стария град – бастион на барок, рококо и късна готическа архитектура на брега на река Рейн, или се запътват към Рейнския водопад. Най-големият водопад в Европа се намира на няколко километра южно от града.

Любителите на часовници обаче ще оценят града, който е с население 36 000 и се намира на 40 минути с влак от Цюрих, като домът на създадената преди 151 години компания Internetional Watch Company или IWC.

През 1868 г. американецът Флорентин Ариосто Джоунс създава фирмата. Той има желание да изработва компоненти за джобни часовници, изполвайки швейцарска технология и енергията на близката река. Централата на компанията все още се намира в сградата до реката, построена от Джоунс след пристигането му в Шауфхаузен.

В музея могат да бъдат открити интересни елементи от историята – големи ръчни часовници, проектирани за пилоти стоят до реплика на часовник, подарен на Уинстън Чърсил за 70-годишния му рожден ден. За разлика от повечето швейцарски производители на часовници, които пазят работилниците си като ядрени централи, IWC допуска гостите да разглеждат процеса на изработване.

[fusion_youtube id=“https://www.youtube.com/watch?v=NAHEPFWYxbY“ alignment=““ width=“1280″ height=“720″ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ css_id=““ /]

error: