Студентът от Загреб Рино Дубокович откри в хърватската столица Музей на махмурлука. В него са изложени писмени спомени от най-различни хора за преживени тежки запои и още по-тежки изтрeзнявания. Там намират място и предмети, свързани по някакъв начин с тежките махмурлуци.

„Искахме да съберем предмети, с които хората се събуждат без да знаят как са попаднали при тях“, казва 24-годишната Роберта Микелич, която открива музея заедно с приятеля си Рино Дубокович.

Засега Музеят на махмурлука, за който собствениците твърдят, че е единствен по рода си, ще се съсредоточи само върху забавната част на пиянските истории. Следващият етап от развитието му е да обърне внимание на опасностите от прекаляването с алкохола и изпадането в безпомощно състояние.

Оборудване е и зала за тестване на рефлекси, симулираща опиянено състояние като и интерактивен кабинет за споделяне на махмурлушки преживявания. Има и черна дъска, на която посетителите могат да допишат изречението „Аз се събудих с…“, като споделят своя пиянска история. Някои вече са дали своя принос, като има посетители които споделят, че се събудили с бившия си партньор, необичайно много тикви, две бездомни кучета и други.

error: