Новата поредица на BBC за природата за пореден впечатлява с уникални кадри от биоразнообразието на планетата. Разказана от легендата сър Дейвид Атънбъро, “Седем свята, една планета” разкрива характера на всеки един от континентите чрез кадри от животинския свят и невероятни пейзажи.

Атънбъро представи поредицата още през лятото на големия музикален фестивал “Гластънбъри”, където бе показан и първият трейлър. Той включва музика от Сиа и Ханс Зимер и техният сингъл Out There. Работата по Seven Worlds, One Planet е продължила четири години.

За пореден път BBC включва теми около опазването на планетата, но за първи път това е акцентът на всяка серия за разлика от предишните филми, в които посланията бяха оставяни за накрая.

Хората направиха „трагична, отчайна бъркотия“ от планетата, е коментарът на Дейвид Атънбъро, който от години предупреждава за опасностите. Той обаче добавя с нотка на оптимизъм: „Нациите се съединяват и осъзнават, че всички живеем на една планета и зависим от нея за всяка хапка от храната, която ядем, и от всяка глътка въздух, която поемаме“.

[fusion_youtube id=“https://www.youtube.com/watch?v=IlFRPkT-hVc“ alignment=““ width=“1280″ height=“720″ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ css_id=““][/fusion_youtube]

error: