Кои са победителите в турнирите на Българската StarCraft Лига, Bulers, LamePlay и Димо Академи, какво са ни подготвили 30 от най-популярните български стриймъри с над 3 милиона последователи в YouTube и кой ще покаже по-добри умения в специалното гейм предизвикателство за двойки, предстои да разберем по време на новия онлайн гейминг фестивал.

Тази неделя (30 август) пилотното издание на Българския Гейминг Маратон – онлайн фестивал за видео игри, чиято цел е да представи пъстрата палитра на съвременната българска гейминг култура, ще събере 30 от водещите български гейминг стриймъри и лидери на мнение с общо над 3 400 000 последователи само в YouTube, над 700 000 във Facebook и над 700 000 в Instagram.

Сред тях личат имената на Китодар Тодоров, Aethelthryth, Pavel Kolev и Icaka, Dido_D и много други, между които и изгряващи гейминг звезди. Всички те ще създават уникално гейминг съдържание, ще участват в онлайн турнири, предизвикателства, шоу-мачове и други прояви по време на маратона, чиято пълна програма може да се намери на http://gamingmarathon.bg/. Организатор на Българския гейминг маратон е TDB Play – новосформирана агенция с фокус върху видео игрите, електронните спортове и geek културата, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

Сред акцентите на събитието са специалното гейм предизвикателство за двойки, в което две от изгряващите звезди на родната стрийминг сцена James The Gambler и Gerry Gaming предизвикват добре познатите на публиката Gothika_47 и Gabinka във Fortnite.

Друг акцент е специалният шоу-мач по една от най-популярните видео игри – CS:GO, в който умения ще премерят десет от най-известните лица в гейминга в България. Организаторите са предвидили и възможност за участие на геймъри от различни възрасти – турнири по най-популярните сред младежите игри Brawl Stars и Clash Royale, състезание по виртуални мото-спортове с водещи рали пилоти и състезание по класическата esports игра Starcraft II, както и много награди за участниците.

Вижте цялата програма тук: gamingmarathon.bg

error: