В основата на създаването на новия музикален фестивал Sofia Live Festival е певицата Рут Колева. След големите успехи на новия й албум тя се е заела да раздвижи музикалната култура на столицата. Първото издание на фестивала ще бъде на 18-ти, 19-ти и 20-ти юни 2021 г., на Колодрума в Борисовата градина.

„Идеята за Sofia Live Fest не е нова. Поради липсата на турнета и концертна дейност, имах време да осъществя тази идея и моя мечта, която дълги години исках да започна. В София липсват фестивали, това не е новина. В България фестивалната култура, на фона на това, което се случва в Европа и дори на фона на това, което се случва в съседните ни държави, е много назад“, обяснява Рут Колева.

На 18-ти юни ще чуем дебютния албум на Стругаре, песните със силни послания и бързи рими на Жлъч, Григовор, Гена, а Мила Роберт ще представи най-новия си сингъл. На 19-ти и 20-ти юни на откритата сцена на Колодрума, ще се качат една от най-интересните алтернативни групи у нас – Анимационерите и базираните в Манчестър Hayes&Y. Емблематичните Pista Mashina и Phuture Shock пък се събират ексклузивно за първото издание на Sofia Live Festival, след повече от 10 години отсъствие от родната сцена.

Керана и космонавтите, hug or handshake, Les animaux sauvages и Druga Planeta също са част от най-новия фестивал за градска култура и музика.

error: