През годините си на режисьор София Копола е водила зрителите на емоционални пътешествия из различни места по света. Шедьовърът й „Изгубени в превода“ разведе публиката из Токио, а „Мария Антоанета“ из живота на двореца по времето на Луи XVI. Сега тя започва нов етап в кариерата си по-близо до дома.

В новия й филм „On the Rocks“ тя отново работи с Бил Мъри и дългогодишната си приятелка Рашида Джоунс. Осмият й пълнометражен филм е базирана в Ню Йорк комедия.

„Исках да направя нещо малко по-леко и игриво с много сърце и искреност“, коментира Копола продукцията си, на която е й сценарист.

„Никога не съм си мислила, че мога отново да направя нещо с Бил, защото хората толкова обичат ролята му в „Изгубени в превода“. Не исках да пресъздавам това и да се докосвам до него. Но мина доста време и аз обичам да работя с него“, допълва тя. Двамата работят заедно 17 години след „Изгубени в превода“, който донесе на Копола Оскар за сценарий и номинация в категорията режисьор.

Историята се фокусира върху взаимоотношенията на дългогодишния плейбой Феликс (Бил Мъри) и дъщеря му Лаура (Рашида Джоунс). Дуото решава да следи съпруга на Лаура из Ню Йорк, след като бива заподозрян в любовна афера с негова колежка. Обикаляйки града, който никога не спи, Феликс и Лаура осъзнават, че в основата на цялото пътешествие, всъщност лежат техните собствени взаимоотношения.

„On the Rocks“ излиза по кината през октомври. Премиерата му ще бъде едновременно в платформата на „Епъл тв“ и по екраните.

error: