Някои от най-добрите фотографи в света се обединиха в обща кауза. Те се включиха в инциативата Prints for Nature, чиято цел е да подпомогне опазването на природата по света.

Над 85 световно признати фотографи предоставиха свои снимки, а уникалните кадри са пуснати в продажба. Всички приходи ще отидат за организацията Conservation International в помощ на хората, които работят за опазването на дивата природа и проекти, чрез които се подпомага тази кауза.

Към инициативата на многократно награждавания фотограф и автор на филми Ейми Витале се присъединиха много други фотографи на National Geographic. Сред майсторите зад обектива личат още имената на Жоел Сарторе, носителят на Оскар Джими Чин, носителят на Еми Бевърли Жубер и много други.

Jody MacDonald/Prints for Nature

„Природата ни изпрати силно послание, което ни напомня колко малък и взаимносвързан е светът ни“, споделя Ейми Витале.

„Това е важен момент, в който можем да променим отношението си към природата и към един друг. Трябва да се грижим за тази планета и да предпазим обитателите й. Днес почти 1 милион видове са застрашени от изчезване. Нашето собствено здраве и съдба са свързани с природния свят и е засегнато от загубата на видове. Когато се видим като част от пейзажа и част от природата, тогава ние можем да оценим, че чрез спасяването на природата спасяваме и самите нас“, допълва тя.

Beverly Joubert/Prints for Nature

Anand Varma/Prints for Nature

David Doubilet/Prints for Nature

Florian Ledoux/Prints for Nature

Jimmy Chin/Prints for Nature

Michaela Skovranova/Prints for Nature

Charlie Hamilton James/Prints for Nature

 

error: